Joulun taikaa vai pukin aika?

Onneks tuli lunta! Huh. Ihan pahaa mieltä tunsin pukin puolesta. Kamala ajatuskin, kuinka pukki olisi koettanut lykkiä eestaas kuivalla. Tai olisiko lapsien usko pukkiin kärsinyt nähdessään pukin slaidaidevan vetisen talven vuoksi vesisuksilla pesästä pesään? Varmasti. Tuskin Petterin kankkukaan kovin lämpimillä ilmoilla olisi kauaa hyvänä pysynyt. Taatusti poron lihastakin parasta ennen- päiväys löytyy sekä suositeltu säilytyslämpö. Pukki tietää miten kankkua kohdella.

Tonttuilua

Muistatko itse, minkä ikäinen olit uskosi pukkiin loppuessa? Tontut menettivät merkityksensä elämääsi astuneen uudenlaisen tonttuilun edessä teini-iän tyrskyessä. Oliko uskon loppuminen pettymys vai helpotus, ettei vanhan miehen syliin tarvinnut enää istua tai posket punoittaen ääni väristen laulaa joululauluja?

Itse en muista mutta aikuisena olen miettinyt joulua uusin silmin tai kehittyneemmillä aivoilla. Realistisesti Joulupukki onkin aika irstas vanha ukko. Juoksentelee piparin perässä jouluisin pussit täynnä. Ei sinällänsä ihme, kerran vuodessa jos maailmalle pääsee. Ristiriitaista on mielestäni myös se, että tämän pukin on luvallista koskea luvalla pieniin lapsiin tai lapsilla on lupa ottaa vieraalta lahjoja vastaan. Me vanhemmat kehotamme kerran vuodessa tälläiseen käytökseen, vaikka se muuten on ehdottomasti kiellettyä. Irstas ajatus. Irstas mutta faktaa.

En voi kieltää, etteikö joulussa olisi taikaa. Lapsien onnellinen odotus sekä jouluaaton riemu, maittava ruoka ja jokaisen omat joulun perinteet. Kokoonnutaan yhteen nauttimaan tunnelmasta ja lähimmäisen rakkaudesta. Ulkona pimeää mutta kotien ikkunoista hohkaa kynttilöiden lepattava valo jouluverhojen takaa. Lämpimän tunnelman aistii. Joululaulujen kuoro kuuluu kirkossa, kaupoissa ja ohi kaahaavien autojen radioista. Kiire unohtuu joulun taian tavoittaessa sydämen ja rauhoittaen sen sykkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=Jmieki_VL2A

Ylläolevasta linkistä löytyy lempi joululauluni. Mielen rauhaa, Jarkko Aholan esittämänä. Laulun sävelien siivittämänä haluan toivottaa kaikille Rauhallista Joulua ja ennen kaikkea mielen rauhaa.

Toki joulusta potkaakin pitää löytyä eikä liian vakavasti ottaa. Aina tulee iloinen mieli pukkia katsellessa. Käy ihan jumpasta puolen tunnin välein olla ahtautumassa pienestä reiästä sisään vartaloa nuolevassa punaisessa nutussa ja monta kertaa saman päivän aikana. Ho Ho Ho! Ei pukilta kuntoa puutu. Illalla kelpaa mennä takaisin Korvatunturille kulkuset helisten muorin luo piparia leipomaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.