Happy Halloween, Faunatar !

Ja sylin täydeltä Onnea länsikeskuksen Faunattarelle, joka juhli 5-vuotis syntymäpäiväänsä 27.10 !

Synttäreitään ansaitusti juhlivasta Faunattaresta on tullut minun ja monen muun suosikki. Asioidessa liikkeessä on siellä aina iloinen vastaanotto ja ihmisiä. Koskaan en ole lähtenyt pois pahoilla mielin, vaan jokaisella käynnillä on ollut ilo asioida. Henkilökunta on aivan mahtavaa! Jos johonkin kysymykseen eivät osaa vastata, ottavat siitä selvää. Kiitos!

Isoin osa omista eläimistäni on ostettu Faunattaren kautta. Joko suoraan liikkeestä tai tilaamalla heidän kauttaan. Infon kulku on toiminut ja eläimet olleet hyvässä kunnossa.

Eilisen syntymäpäivän sekä Halloween juhlan kunniaksi liikkeessä oli kahvi -ja mehutarjoilua. Halloween teemaan sopivana esittelyssä oli harvinaisempia matelijoita matelijaharrastajien Sini Lahden ja Kristian Mäkelän johdosta. Myös Faunattaren myyjänä toimivan Teklan eläimiä oli ihasteltavana.

Länsikeskuksen Faunatar
Sini Lahti kahden pythoninsa kanssa Faunattaressa
Länsikeskus Faunatar
Kristian Mäkelä kuningasboansa kanssa

Kuningasboa ( Boa onstrictor ) kuuluu jättiläiskäärmeiden heimoon. Tavataan Väli- ja Etelä-Amerikassa luonnonvaraisena.

Esittelybokseista löytyi mielenkiintoisia ja harvinaisempia matelijoita. Käärmeet ja liskot jakavat mielipiteitä vahvasti. Toisen kauhistus on toisen ihastus. Kuulun jälkimmäisiin. Asiakkaidenkin joukosta kuului älähdyksiä ja innostuksia. Mielestäni hienoa, että näitäkin eläimiä tuodaan esittelyyn ainaisten koirien ja pupujen rinnalle. Tiedon jakamisen ansiosta nämäkin usean ihmisen inhokit saavat itselleen kuuluvaa kunniaa. Harrastaessa matelijoita saa kotiinsa kappaleen luontoa, jollaista harvemmin pääsee muuten kokemaan.

Näytillä oli harvinainen skorpionilisko ( Heloderma horridum ). Se on yksi maailman kuudesta myrkyllisistä liskoista. Luonnossa se elää Pohjois-Amerikan kuivilla alueilla.

Skorpionilisko
Skorpionilisko

Esillä oli myös alligaattorikilpikonna ( Macrohelys temminckii). Alligaattorikilpikonna on näykkijäkilpikonniin kuuluva vedessä elävä kilpikonnalaji. Se on maailman suurin makean veden kilpikonna. Alligaattorikilpikonna elää joissa ja järvissä Yhdysvaltain kaakkois-osissa. Aikuispaino on 70-90 kg.

Pienimmissä esittelybokseissa oli Aga-konna, Uuden-Kaledonian jättigekko sekä Korallisormisammakko.

Ihmisiä oli runsaasti paikalla ja iloinen puheen sorina täytti ilman. Matelijaharrastajat Kristian Mäkelä ja Sini Lahti jaksoivat vastailla kysymyksiin ja keskustella ihmisten kanssa. Käärmeitä sai koskea ja silittää. Toivon, että monen ihmisen ajatuksiin jäi kytemään miete, etteivät matelijat olekaan niin inhottavia vaan ennemminkin kiehtovia. Toivottavasti monen ihmisen kohdalla tunne inhotuksesta katosi. Ennen minkään eläimen ottoa lemmikiksi pitää hankkia tietoa eläimestä ja käydä tutustumassa sellaiseen livenä, mahdollisesti toisen harrastajan luona. On lemmikilläsi karvat tai suomut, se on ansainnut rakastavan kodin!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.