Kylmä rinki

Tylypahkan rehtorin Albus Dumbledoren tavoin toivoisin itselleni taikapataa, johon tarpeen tullen taikasauvan avulla kaataa ylitsevuotavan ja ylikuumenevan pannuhuoneeni aatokset. Niitä hämmennellessä tuntisin kuumottavan kutkuttavaa mielihyvää saadessani kauhalla pyöritellä niitä samaan tahtiin kuin ne minua päässäni. Omat ajatukset kolmannessa persoonassa nähtynä asettaisi ne uuteen valoon. Olen huomannut, että useasti panostetaan näkyvillä olevaan ongelmaan ja ongelman aiheuttaja jää unholaan huomiotta. Lauseissa huomioida asia mikä jää sanomatta ja ajatuksista ne mitä ei sanoiteta.

Ahdistus, pelko ja vainoharhaisuus näyttäytyy todentuntuisina tunteina. Sydämen syke nousee, keuhkoissa pistää ja kylmä hiki nousee otsalle sekä ylähuulelle helmeilemään. Valtaavat mielen saaden pakokauhun ottamaan valtaansa. Vauhkona on hyvin hankalaa takoa järkeviä ajatuksia tai toimia niiden mukaan. Pään ympärillä leijuu pahaenteistä tunnetta. Kylmä rinki puristaa päätä, rintaa sekä takalistoa. Vartalon eri sijainneissa. Kohteen löytää helposti ilman navigaattoria. Seuraa vain kylmän hien viitoittamaa tietä.

Pelkotiloja on yhtä useita kuin persooniakin. Eikä niistä sovi väitellä. Oma pelkoni on lapsieni turvan kaikkoaminen sekä hammaslääkäri. Silloin kylmä rinki löytää minut aina. Säälimättä. Mahdollisuuden saatuaan kiristää otettaan ilman armoa, useimmiten peräsuoleni kohdalla. Kylmän hien lisäksi näyttäytyy varaslähtönä sekä perästä kuuluu. Kylmä rinki ei siis ole tae ryppyreiän pidätyskykyyn. Hyvä muistaa. Jos sinun henkilökohtainen ainoa kylmä rinkisi on telkkarissa esitetty sarja vuodelta -97 , olet hyvin onnekas. Tai huijaat totuutta. Tai ehkä kuulut porukkaan, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta. Tehneet kaikkea elämänsä aikana ja osaavat kaiken ilman paineita. Ja ilman todisteita…

Ihminen kokonaisuutena on upea. Systeemimme ainoa ongelma on sama tyyppi. Ihminen. Olkoon fyysinen tai psyykkinen tyyppivika vuosimallista riippuen on Korjauksen Käsikirjaa vaikeaa hahmottaa. Monimutkainen ja haastava. Pidämme elämäämme selviönä aina siihen asti, kunnes se ei enää sitä ole. Kokonaisuudestamme uupuu lajittelu. Metalli, Lasi, Biojäte, Sekajäte. Paskamaiset ajatukset biojätteeseen, herkät ja hauraat lasiin, häviämättömän tiukkaan istuneet pinttymät metalliin ja arkipäivän palavat aatteet sekajätteeseen.

Elämä on hulluttelevan upeaa ja valintoja täynnä, jos päätät niin. Lopeta muiden syyttely ongelmistasi ja kurkkaa peiliin. Sieltä näkyy ihminen, joka muuttaa elämäsi suunnan niin halutessasi. Virheitä on nyt ja aina elämässä. Ne ovat inhimillisiä. Niistä oppii. Itse olen tietoisesti tehnyt valintani elämäni kulkuun. Ei ihan aina ole hehkulamppua näkynyt mutta on kannattanut tehdä itsetutkiskelua ja vapauttaa  itsensä muiden aiheuttamista paineista. Huumori ja itselleen nauramisen taito ovat täyttä rautaa. Avaudu ystävälle tai ammattiauttajalle, kunhan avaudut. Se saattaa viitoittaa tiesi uuteen valoon. Ja olet tehnyt tietoisen valinnan. Nautitaan elämästä ja toisistamme. Olemmehan täällä vain kerran.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.